کارآموز محترم : لطفاً برای محاسبه نمره نهائیتان،نمره کتبی و نمره عملی خود را در کادر های زیر وارد کنید سپس بر روی دکمه محاسبه کلیک نمائید.
جستجو
مختصات: ۴۳.۲۷° شمالی ۲۴.۵۴° شرقی
لارستان یکی از شهرستانهای فارس و یکی از ۴۹ شهرستان اولیه تاسیس شده در سال ۱۳۱۶ است. پیش از آن لارستان یکی از ایالات ایران بود که وسعت آن به ۱۲۰۰۰ کیلومتر مربع میرسید. شهر لار مرکز شهرستان لارستان است که از قدیمیترین شهرهای ایران به شمار میآید. فاصله این شهر تا مرکز استان فارس (شیراز) ۳۴۰ کیلومتر، و تا بندر عباس ۱۹۰ کیلومتر است. لارستان در حد فاصل شهرستانهای داراب، جهرم، خنج و لامرد قرار داشته، و در شرق و جنوب با استان هرمزگان همسایه است. از لحاظ دسترسی به دریا کوتاهترین مسیر ۱۶۰ کیلومتر است که آن را به بندر پل متصل میکند ولی به شکل خط مستقیم این فاصله به ۹۷ کیلومتر تقلیل مییابد. شهرستان لار در شمال استان هرمزگان و جنوب استان فارس مابین شهرستانهای بستک، خمیر، بندرعباس، داراب، جهرم، قیروکارزین، خنج و لامرد قرار دارد. لارستان پل شمال-جنوبِ خلیج فارس، و یکی از دروازههای خروجی-ورودی کشور به دریاهای آزاد است. لارستان از گذشتههای دور محل اقامت و رفت و آمد بازرگانان ایرانی و خارجی بوده.
(در دوران قدیم به منطقه وسیعی از جنوب ایران ایالت لارستان اطلاق میشدهاست. که تمام مناطق: بندر گمبرون(بندر عباس)، لامرد،بندر لنگه،بندر خمیر،کیش،تنب بزرگ و کوچک، پارسیان، بستک، لار، مهر، عسلویه، شهرستان کنگان و گراش ،جهرم، زرین دشت، فورگ جزء «ایالت لارستان» به مرکزیت لارستان بودهاست.)
بنا به دلایل مختلف از جمله موقعیت جغرافیایی خاص نبود مشاغل همچون کشاورزی واقع شدن بر سر راه شیراز، اصفهان، یزد و کرمان. لار که مرکز لارستان میباشد خود یک پل ارتباطی محسوب میشود جادههای بسیار باستانی وکهن در این منطقه موجود است جادههایی که لار را به بنادر لارستان مانند سیراف، بندر لنگه، بندرعباس وصل مینموده و دیگر جادهها که به سمت شمال یا مرکز کشور میرفتند جاده بسیار مهم ادویه که از لار از مسیر یزدوخواست داراب به طرف بافت و نهایتا یزد میرسیده جاده دیگری به طرف شیراز از سمت جهرم و دیگر جاده لار، خنج، فیروزآباد، شیراز بوده و جادهای هم به طرف کرمان داشته لار دقیقا در جنوب مرکزی کشور قرار دارد و به حاشیه جنوبی خلیج فارس و دریای عمان نزدیک است و جمعیت زیادی در این ناحیه زندگی میکنند این موقعیت باعث شده لار به شهری استراتژیک تبدیل شود زیر ساختهای فوق ذکر باز حکایتهایی دارد که چرا و به چه منظور در این محدوده احداث شدند مانند بزرگترین بازارها کاروانسراها انبارها جادهها و ... لار همچون گمرکی عمل میکرده که در گذشته اسکلهٔ تجاری محسوب میشده مردمان لارستان و شهر لار هزاران سال است که به تجارت اشتغال داشتهاند و در کشورهای مختلفی همچون شبه قاره هند و شهرهای کراچی و مومبای و در غرب آفریقا بخصوص تانزانیا، شامات شبه جزیره عربستان و سایر کشورهای عربی پایگاه و نفوذ زیادی داشته و دارند این مردمان قبل از هر شهری در نیمه جنوبی کشور با مسافرتهایی که داشتهاند با بسیاری از محصولات جدی آشنا میشده و آنها را وارد ایران میکردهاند و در لار به معرض فروش میگذاشتهاند. لار در گذشته سکه رسمی خود را داشته و اعتبار این واحد پولی چنان بوده که در کشورهای مختلف در مبادلات رایج بوده گویا نام سکه ضرب شده لاری یا لارین بوده.
لارستان سرزمینی است وسیع در جنوب مرکزی ایران که از ارزوئیه در استان کرمان، شهرستان دشتی دراستان بوشهر، بندرجاسک در دریای عمان تا یزدخواست و البرز کوه در جهرم را شامل میگردد و مرکز آن شهر باستانی لار است که دقیقا در نقطه مرکزی آن واقع گردیده است. وسعت این حوزه جغرافیایی ۱۲۶۰۰۰ کیلومتر مربع است و بیشتر مردم آن به زبانی به نام لاری (اچمی) با گویشهای مختلف صحبت میکنند. این زبان شاخهای از زبان پهلوی باستان است و ریشه در فرهنگ و هنر ایران بزرگ دارد.
قوم اوتیه که از اقوام آریایی هستند، و یکی از نخستین اقوامی بودند که در ایران ساکن شدند، این منطقه را برای زندگی برگزیدند و شهرهایی چون فورگ (پرگ) تارم در شرق لار و کران (فال، اسیر و گله دار) در غرب لار را به وجود آوردند.
حوزه جغرافیایی لارستان کهن: لارستان منطقهای است در جنوب ایران با وسعت ۱۲۶۰۰۰ کیلومتر مربع که اکنون با نام لارستان بزرگ شناخته میشود و در گذشته ایالت لارستان نام داشت. این منطقه با مرکزیت لار مشتمل است از: بندر گمبرون (بندرعباس)، خور، بندرلنگه، بستک، خمیر، جزایر تنب بزرگ و کوچک، هرمز، قشم، کیش، ابوموسی (سبزگتو)، تارم، فرگ، فرامرزان، جناح، درز و سایبان، صحرای باغ، گاوبندی (پارسیان)، بحرین، فین، لامرد، مهر، خنج، اشکنان، گله دار، بنارویه، علامرودشت، گراش، جویم، اوز، بیرم، عسلویه، کنگان، گزدان، فال، اسیر (کران)، سیراف (طاهری)، کارزین، هرم، کاریان، بندرکنگ، بندرچارک، ارزوئیه، منوجان، جزیره هرمز، سورو، جزیره لارک، جزیره هنگام، کهورستان، یزدخواست،(شهر پیر) حاجیآباد هرمزگان، رودان، وراوی، افزر، دشتستان. ضمناً در شرق استان هرمزگان فعلی؛ شهرستان میناب، رودخانه، بشاگرد و جاسک نیز جزءقلمرو لارستان بوده اما توسط حکومت محلی بنام هرموز اداره می شده «ابن بلخی» مورخ قرن ششم هجری در «فارس نامه» در توصیف این ایالات پهناور نوشته است: «همه در بیابان است و گرمسیر و به هر دهی، حصاری محکم در میان بیابان.» لارستان بزرگ این است که ذکر آن آمد ولی در زمانهایی جهرم، نیریز تا حوالی شیراز نیز جزء سردسیر لارستان به حساب میآمده حکومت گرگین میلادی حدود ۲۰۰۰ سال در این مناطق حکومت میکردند و مقر حکومتی آنها شهر لار بوده که اکثریت مناطق ذکر شده تا سالهای نه چندان دور زیر مجموعه لارستان بودند و مطابق آخرین نقشه تا سال ۱۳۳۰ شمسی از بندرلنگه تا جهرم جزء شهرستان لارستان محسوب میشده.
زبان لارستانی یا لاری شاخهای از پهلوی باستان است که با فارسی امروز بسیار متفاوت است این زبان زبان ساکنان جنوبی استان فارس و استان هرمزگان است، در بعضی از مناطق و روستاها لهجهها متفاوت است، این زبان در جای جای لارستان نمودهای گوناگونی دارد که بیشتر این تفاوتها در تلفظ واژگان است شایان ذکر است که گویش خنجی نیز در راستا و هم سطح لاری قرار دارد که هر دو گویش، واژگان قدیمی و فارسی اصیل را در بردارند. خنجی و لاری
از جمله مناطقی که با این زبان، تنها با اندکی تفاوت صحبت میکنند: اوز، خور، لار، بنارویه، بستک و جناح (بندرعباس)، بیرم، جویم، کهنو، خنج، فیشور، گلار و فداغ، کرمستج، بند لنگه، پارسیان، میناب، خمیر، کنگ٬بندر چارک، قشم، بردستان، ارد،
عملکرد مرکز آموزش فنی و حرفه ای لارستان در دولت تدبیر وامید
عملکرد مرکز آموزش فنی و حرفه ای لارستان در دولت تدبیر و امید
بازدید همگانی
پیام ریاست محترم سازمان به مناسبت 6 مرداد
طرح های پژوهشی
شیوه نامه ی اجرای دوره های خصوصی نیمه خصوصی و آموزشهای خاص در آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد ابلاغ گردید.
شیوه نامه نحوه تاسیس و اداره آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در مناطق روستایی و عشایری ابلاغ شد.
پیام ریاست محترم مرکز آموزش فنی و حرفه ای لارستان بزرگ به مناسبت افتتاح سایت این مرکز
آرشیو کامل
این وب سایت به چه میزان جوابگوی نیازهای شما بوده است؟
شماره های تماس:------پست الکترونیکی:info@larestantvto.irآدرس: لارستان بزرگ-----